Karpackie Warsztaty Piwowarskie zapraszają na kursy sensoryczne, które odbędą się w Kuźnia Pub w Rzeszowie, przy ulicy Kopernika 18A.
W trakcie trwania kursów:
– krótkie omówienie działania naszych zmysłów
– podstawy sensoryki
– materiały szkoleniowe
– próbka kontrolna (50-60 ml)
– próbki z aromatami (każda próbka po 50-60 ml)
Wszystkie związki aromatyczne zostaną dokładnie omówione i przeanalizowane.
Koszty udziału wynoszą :
za pojedyńczy kurs – 50 zł
za pojedyńczy kurs (dla członków PSPD) – 45 zł
za wszystkie cztery kursy – 180 zł
za wszystkie cztery kursy (dla członków PSPD) – 160 zł
Członkowie PSPD proszeni są o podanie nr legitymacji w formularzu.
Ilość miejsc jest organiczona, około 15 osób na jeden kurs. W przypadku rezygnacji z wybranych kursów organizator zwraca koszty po znalezieniu w to miejsce nowej osoby.
Terminy kursów oraz lista próbek:
Kurs nr 1 – 24.04.2016, niedziela, 15:00-17:00,
Aldehyd octowy, Papierowy, Kwas kaprylowy, Heksanian etylu, Skunks, Migdał
Kurs nr 2 – 08.05.2016, niedziela, 15:00-17:00
Diacetyl, Kwas izowalerianowy, Kwas masłowy, Ziemisty, Kwas mlekowy, Gorzki
Kurs nr 3 – 22.05.2016, niedziela, 15:00-17:00
DMS, Merkaptan, Indol, Zakażenie Lactobacillius, Kwas octowy, Zbożowy
Kurs nr 4 – 05.06.2016, niedziela, 15:00-17:00
Octan etylu, Octan izoamylu, Piwo pszeniczne, Przyprawowy, Wanilia, Geraniol, Metaliczny
Kursy poprowadzi Wojciech Szczepański, piwowar domowy z kilkuletnim stażem, animator wielu wydarzeń piwnych, organizator warsztatów warzenia, krzewiciel kultury piwnej oraz dobrego piwa.
Osoby zainteresowane udziałem w kursach proszę o wypełnienie poniższego formularza:[zapisy zostały zakończone, zainteresowane osoby prosimy ewentualnie o kontakt]